Novo vodstvo Zveze

Urška Kop, nova predsednica Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji

Za novo predsednico Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji je bila  izvoljena Urška Kop iz društva Kočevarjev staroselcev

V petek, 24. marca 2023, je v Schweigerjevi hiši v Ljubljani potekala letna skupščina Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, v katero je trenutno vključenih devet društev. Na skupščini so posebej pozdravili veleposlanico Republike Avstrije v Ljubljani mag. Elisabeth Ellison-Kramer ter goste iz Avstrije in Slovenije.
Dosedanji predsednik zveze Christian Lautischer je že v pripravah izjavil, da po šestih letih, po šestih mandatih, ne želi ponovno kandidirati. Sprememba na vrhu zveze kulturnih društev naj bi dala nov zagon, je pojasnil.
V skladu z veljavnim statutom se sicer vsako leto izvoli nov predsednik zveze za obdobje enega leta predsedovanja. Letos je tako prišlo na vrsto Društvo Kočevarjev staroselcev, ki je predlagalo mlado, zelo aktivno članico društva Urško Kop. Urško vsi dobro poznamo, saj pleše že vrsto let v folklorni skupini Kočevarjev staroselcev, v njihovem muzeju v Občicah pa tudi sprejema številne skupine, ki pridejo na ogled muzeja. Znana pa je tudi kot glavna organizatorka v društvu. Tako je bila tudi izvoljena z veliko večino glasov za novo predsednico Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji.
V svoji prvi izjavi po imenovanju se je Urška Kop zahvalila za izkazano zaupanje in izrazila željo, da bi že od samega začetka vodenja rada tesno sodelovala z vsemi društvi in pomagala pri večji aktivnosti društev, ki so razpršena po vsej Sloveniji.

Jan Schaller

IMPRESSUM:

e-mail: STEIERMARK.STAJERSKA@GMAIL.COM
Urednik: Jan Schaller
Neodvisni avtorski projekt Kulturnega društva
nemško govorečih žena »Mostovi«, Maribor
Davčna štev. 31414389
Registracija, datum vpisa 01.12.2000

Objavljeni prispevki na spletni strani Steiermark-Stajerska.com  izražajo stališča podpisanega avtorja oz. redakcije in niso vedno tudi uradna  stališča sponzorjev spletne strani. 

SPONZOR:

© 2022. Vse pravice pridržane

Priloga-3