Borut Pahor sprejel predstavnike nemško govorečih skupnosti v Sloveniji

Ljubljana, 12. aprila 2022 – Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, ki so predsednika podrobno seznanili s svojim položajem in problemi, s katerimi se v državi soočajo.

Sogovorniki so predsednika seznanili s položajem nemško govoreče skupnosti v Sloveniji in se strinjali, da je možno v danih ustavnih okvirih narediti še veliko več za okrepitev skupnosti, so sporočili iz urada predsednika republike.

Konkretneje bo o teh možnostih Pahor spregovoril na prihodnji skupščini Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kjer se bo zavzel zlasti za ureditev sistemskega financiranja dejavnosti, ki ohranja identiteto te skupnosti. 

Današnjega srečanja so se sicer udeležili častni član Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji Tit Turnšek, predsednik  društva Kočevarjev staroselcev Marjan Štangelj, kulturno društvo nemško govorečih žena Mostovi pa predsednica Veronika Haring in član društva Mostovi Jan Schaller.  

Foto: Matjaž KLEMENC/UPRS
Prejšnja MERANOVO 2022

IMPRESSUM:

e-mail: STEIERMARK.STAJERSKA@GMAIL.COM
Urednik: Jan Schaller
Neodvisni avtorski projekt Kulturnega društva
nemško govorečih žena »Mostovi«, Maribor
Davčna štev. 31414389
Registracija, datum vpisa 01.12.2000

Objavljeni prispevki na spletni strani Steiermark-Stajerska.com  izražajo stališča podpisanega avtorja oz. redakcije in niso vedno tudi uradna  stališča sponzorjev spletne strani. 

SPONZOR:

© 2022. Vse pravice pridržane

Priloga-3